Duurzaamheid en energie

Duurzaamheid en energie

Bijna Energieneutraal
De appartementen in De Kaaij zijn bijna energieneutraal. Dit betekent dat ze voldoen aan de nieuwste BENG-normen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Een bijna energieneutraal appartement wekt gemiddeld evenveel energie op als het verbruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling. Hierdoor hebben de appartementen minimaal energielabel A+ en appartementen met bouwnummer 3 tot en met 8 zelfs A++.

Slimme Verwarming en Koeling
De appartementen gebruiken een slim verwarmings- en koelsysteem, genaamd WKO (Warmte Koude Opslag). Dit systeem houdt je appartement warm in de winter en koelt het een paar graden af in de zomer. Het werkt met een warmtepomp die verbonden is aan een ondergronds opslagsysteem en staat in het naastgelegen parkeergebouw.

Zonnepanelen op het Dak
Alle appartementen krijgen zonnepanelen op het dak. Deze panelen wekken stroom op voor jouw appartement en zijn aangesloten op een slimme meter. Per appartement installeren we ongeveer 2500 Wp aan zonnepanelen. Het beheer en onderhoud van de zonnepanelen wordt geregeld door de Vereniging van Eigenaren, zodat jij er geen omkijken naar hebt.

Met deze duurzame en energiebewuste oplossingen zorgen we ervoor dat jouw nieuwe appartement in De Kaaij niet alleen comfortabel, maar ook goed voor het milieu is.